mandag den 29. april 2013

Have status

Endelig er vejret til udendørsliv.
Søndagens solstråler gav endda lidt skoldning i ansigtet, da jeg havde glemt solcremen.
Hele familien var hjemme og Mutti kiggede forbi og greb hakkejernet.
Projekt Gårdhave skrider frem, i takt med at vi får løsnet års græs og mos belægning fri fra pigstenene. Det er et kæmpe arbejde, men meget givende. Den oprindelig plan var ny flisebelægning, men da lottogevinsten kun bød på 49,- bliver det altså ikke i denne omgang !
I stedet har vi bestilt træ til 2 terrasser. En foran Sommers Hus (vores bed and breakfast) hvor gæsterne kan nyde deres morgenmad og en primært til vores brug. Træet er ankommet og vi skal selv bygge dem. Dog har min far lovet at være byggeleder - og tak for det.
Der bliver nok rod på gårdspladsen det meste af sommeren, men det går sgu nok !
En ny og stor parasol er kommet til, klunset hos Freddy Mirakelmager ! Udover at give skygge, synes jeg også det skaber lidt rum, med en kæmpe parasol.

I køkkenhaven har jeg ordnet de 9 højbede, så de er klar til såning. Kartoflerne blev lagt i går.
Nyt jordbærbed er etableret, da det gamle er spist op af skvalderkål. Det gamle bed prøver jeg at skygge af, så det bliver lettere at få bugt med !
Der er flere plantekasser med diverse stauder, som i årernes løb har været i "børnehave", så det er ikke alle, der er rådige til afgrøder. Men der bliver plads til salat og ærter.
Drivhuset fik også en overhaling og er klar til lidt tomatplanter. Sidste års tomater var fra Camilla Plum, men gav ikke det store udbytte. De kæmper også om pladsen på de 5 m2 i drivhuset med 3/4 glas; ferskentræ, vin, altoverskyggende klematis, ruccola, salat, jordbær og hvad der ellers bliver mokket derind ! Har faktisk haft større held med alle de selvsåede tomater på friland.

Græsset i forhaven er blevet slået og de 3 staudesalvier samt en lupin er kommet i børnehave til senere udplantning i nyt staudebed. Plænen rummer næsten mere mos, end græs ! Lavendelbedet langs statiket er fri for ukrudt. Stokroserne er godt på vej og jeg tænker at dække af og lægge lidt perlegrus for at undgå ukrudtet. Lagde vist nogle forårsløg ? Så det må lige vente, til jeg ser om de dukker op. Fortovet er godt ryddet for ukrudt, jeg har ladet stokroser og de selvsåede lupiner stå !

De 2 kejserliljer står fint - dog tror jeg ikke cedertræet kunne tåle at komme tilbage i jorden efter endt juletræsbrug - det ser lidt trist ud.

Indenfor er diverse blå sommerblomster fra Claus Dalby kommet fint frem fra urtepotterne. Der er også rosa frø, men pladsen i vindueskarmen er trang, så jeg tænker de bliver smidt på friland.

I kælderen har 2 agapanthus overvintret. Det er første gang, jeg har forsøgt mig med det, men de ser ud til at have klaret det ? Tør ikke tage dem ud, før evt nattefrost er overstået !

Går med planer om nyt staudebed mellem gårdhave og køkkenhave. Så der bliver læst havebøger og fundet inspiration - der er dog en del ting der skal afsluttes med Sommers Hus, før jeg kan gå endeligt i gang.

Et lille bistade og høns er også på ønskesedlen. Og så selvfølgelig det store drivhus jeg fik som gavekort for snart mange år siden - tror nu bare at ønskesedlen må starte med en ny greb af den gode slags. Min ynglingsgreb knækkede i går !3 kommentarer:

 1. Åh nej åh nej. Så fine tallerkener :S

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes - shit happens ! Mit plantebord er styrtet til jorden i vinter og adskillige ting gået sig en tur. God undskyldning for at købe nyt ;)

   Slet
  2. Den skulle næsten gemmes, hva. Den med det fineste lotus mønster... Får nok aldrig et helt stel, så jeg er begyndt at hænge dem på væggen i stedet :-) Så kan der nemlig også være mere porcelæn i skabene :D Win-win.

   Slet

Hello, Hello and welcome to the show !