lørdag den 29. maj 2010

Den bedste rabarbermarmelade.

1 kg rabarber
Sukker, vanillestang, kanel, citron og ingefær.


Sukker mål er cirka mål - alt efter syreindhold i rabarberne.

Hvis du skal forsøde din week-end med lidt hjemmedaws, så brug en times tid på at lave hjemmelavet rabarbermarmelade. Supernemt og ungerne kan sagtens være med.
Dette har du brug for;

1 kg rabarber, 300 gr sukker, 1 vanillestang, lidt kanel, revet skal fra en økologisk citron, lidt revet ingefær.Rens rabarber og skær dem i ca mundrette stykker - ca 4 cm.
Lægges i ildfast fad og overhældes med sukker, 1 flækket vanillestang, kanel, citronskal og ingefær. Bages i ovn i ca 30 - 40 minutter ved 200 gr og i røres af og til.
Når rabarberne er færdige og hele huset dufter dejligt, sies saften fra og hældes ned i en gryde.
Nu skal saften koges ind til en let sirup. I mens hælder du de lidt slaskede rabarber op i atamon-rengjorte glas. (Tag vanillestangen fra!) Når du synes din sirup er lækker, hælder du den over i rabarberglasset.
Rør forsigtig rundt, så det blandes pænt.
Skru låget stramt på.
Eller spis med det samme!
Variation:Når de bagte rabarber kommer ud af ovnen,
hældes de over lidt vanilleis - mums.

Rigtig god fornøjelse...

8 kommentarer:

 1. Mums, har lige ordnet rabarber. Der er vist både til muffins og lidt marmelade.

  SvarSlet
 2. Super god opskrift hvis man kan lide rabarber med et twist. Meget lækker marmelade. Især indkogningen af saften til sirup giver et godt resultat. Anbefales klart! Men pas lidt på med ikke at bruge for meget kanel og ingefær - det skal kun være et twist.

  SvarSlet
 3. HOLD DA OP, det er da noget af det bedste, jeg længe har lavet/spist. TIP TOP !

  SvarSlet
  Svar
  1. Hurra anonym, det glæder mig. Det kunne være jeg selv lige skulle få lavet et par glas ? Forsat god sommer og tak for responsen ;)

   Slet
 4. Skal glassene skylles med atamon eller er det nok kun at skolde dem? Og i så fald, hvor længe kan de holde sig i køleskab?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej anonym; vi spiser vores så hurtigt, så der er ikke altid jeg når atamonen - men du må prøve dig frem....held og lykke ;)

   Slet
 5. Nøj hvor er den god!!! Det er første gang jeg har kastet mig ud i syltetøj, men det var jo superlet og mega lækkert :) !!!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. hurra og tillykke med succesen ;)

   Slet