mandag den 13. juni 2011

Hæld sommeren på flaske.

 

Vores egen hyld kan vi ikke nå mere, så vi cyklede 500 meter ned til åen og plukkede de 80 skærme, vi har brug for til 2 portioner. Det passer til 2 skåle fra IKEA !
Som noget nyt, har jeg eksperimenteret med mynte og ingefær.
Men kun i den ene portion - tænk nu, hvis det ikke smager lige så godt, som det plejer...
Opskriften er pivgammel og møgbeskidt, så intet billede af den!
40 skærme hyldeblomster
1 kg brun farin
1 kg sukker
saft eller skiver af 4 citroner
60 g citronsyre
 (Kan købes på apoteket. Det er sjovt nok altid udsolgt i Brugsen i juni måned - til trods for, at jeg har fortalt uddeleren, at det i juni er sæson for hyldedrik og han derfor skal bestille ekstra!)
3 liter kogende vand
2 spsk atamon (kan undlades, såfremt du fryser det ned)
Hæld det kogende vand over hyld, farin, sukker, citron og syre.
Rør rundt.
Trækker 1- 4 døgn *
Hold øje dagligt, det må selvfølgelig ikke mugne !
Når du ikke kan vente længere *, hældes atamon i (såfremt det ikke skal fryses med det samme)
 Si det hele igennem et klæde.
(jeg bruger en stofble, der kun bruges til dette !)
Hældes på atamon skyllede flasker og opbevares køligt.
Bland med vand og nyd sommeren.
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Lyder så lækkert! Opbevarer du det i køleskabet, når det trækker? Og hvor meget får du ud af de to skåle?

    SvarSlet
  2. Lyder lækkert! Jeg gad også godt hælde sommeren på flaske. Beklager at jeg har glemt alt om dine bøger... Jeg burde skamme mig....

    SvarSlet
  3. *onkel anne; jeg har ikke stort nok køleskab til begge skåle, så de står faktisk bare på spisebordet, men i den her varme nok kun til i morgen. altså ca 2 dage. der bliver ca 6-8 liter ren saft. den skal derefter blandes med vand 1:3 eller 1:4 alt efter smag...

    *mette; det smager også fantastisk! prøv det!
    skal ha styr på 4 fester denne uge, så bøger får jeg slet ikke kigget på ! synes bare, at du skulle ha tilbudet før frusommers.dk...

    SvarSlet

Hello, Hello and welcome to the show !