lørdag den 23. januar 2010

Bloggere, hjælp mig i min "nød"...

Jeg har ligget med migræne onsdag, torsdag og fredag. I dag har jeg "bare" knald i låget! Næsten 4 dage med nedrullede gardiner, brækspand og solbriller. Jeg har spist jeg ved ikke hvor mange panodiler og stærke piller - lige meget hjælper det. Det er kun 20 dage siden sidst, idet jeg lå hele nytårsaften og kun med hjælp fra en afspændingspædagog, nåede med til nytårsfesten! Men hun kan desværre ikke komme flyvende hver gang den er gal. Og jeg er altså lidt træt af alle de piller, som jo kun gør at jeg falder i søvn. Migrænen er der stadigvæk. Derfor spørger jeg nu lige ud i blogland: Kender du til migræne? Hvad gør du? Kender du til en migræne-specialist? Kan man blive scannet? Har du prøvet alternativ behandling? Zoneterapi? Akupunktur? Et hvert godt råd vil blive modtaget med kyshånd. (stærkere piller er ikke en mulighed) Du er velkommen til at sende mig en mail, hvis du har en længere kommentar. (min mail står ude i højre side)
På forhånd tak...
Hvordan det så lykkedes mig, at komme på benene i forgårs står lidt uklart. Men med Mummy Dearest og Firbenets hjælp kom jeg altså ned til Smedien, som havde arrangeret farvelfest med "rødvin og en saltstang". Jeg fik de dejligste ord med på vejen og blomster og chokolade fra glade kunder, som jeg har betjent de sidste 8 år. Den skønneste gave fra chefen var dog 4 timers privat sangundervisning, samt en "medalje" med en flot brillant.

Søde ord, blomster og chokolade. (allerede spist!)
Medalje, som også kan bruges som vedhæng i kæde.
Flere søde håndskrevne ord.
Til slut er jeg nød til at vise dagens fund. Trængte til at få lidt frisk luft efter så mange dage under dynen og gik en tur i parken. Da mine fingre var rød-frosne, slog jeg vejen forbi min yndlings-røde-kors-genner for at få varmen. Her er hvad der stod: Min nye kaffekande! Som jeg ingen skrupler har ved at tage i brug. Den har nemlig aldrig været brugt! Og passer fint til min havregrøds-gryde samt suppe-gryde, som er fundet sammet sted - også med orange lotus. Jeg gik hele vejen hjem med den i hånden og nu står den her på bordet og smiler til mig!
I skrivende stund er migrænen overstået og hovedpinen på retur. Mit håb er en rolig aften og en stille søndag, hvor jeg kan være bare lidt for min familie.
Jeg håber, at nogen sidder derude i blogland med de vise migræne sten og ikke tøver med, at skrive til mig. På forhånd tak og god week-end.

6 kommentarer:

 1. for f... Rikke.. det er sgu da noget træls.. Min datter Marie har lidt meget af migræne, indtil hun fik briller...? Jeg har ingen kendskab til det ellers.. men alternativ behandling - zoneterapi - tror jeg vil være en kanon idé... kram fra C

  SvarSlet
 2. Hej - du lyder som om du oplever den ondeste af alle migræner, og jeg er trods alt aldrig endt der hvor jeg har været nødt til at kaste op - men har ligget mange gange med hovedet under dynen og noget der føles som et stramt, stramt spændebånd om hele hovedet. kender ikke til alternative behandlingsformer, men min læge har ordineret noget hun kalder "London-kuren" - en kombination af to præparater (primperan og klorzoxazon) + treo, Det virker - men måske ikke på din noget ondere udgave. Pøj-pøj og tillykke med loppefundet :-) Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Kære Rikke
  Jeg føler med dig! Jeg kender det kun alt for godt, og har selv brugt flere dage i træk med, hvad der bedst kan beskrives, som en hjerte der bare gerne vil være udenfor kraniet! Det er ikke sjovt, og man bliver drænet for energi, som havde man haft et epileptisk anfald.
  Jeg har til tider ligget og grædt af smerte, hvilket ikke har gjort sagen bedre, men man kan på et tidspunkt bare ikke holde det ud længere.

  Jeg brugte også store mængder kodimagnyl/panodil zapp, og lige meget hjalp det. Så fik jeg ordineret stærkere piller, som er henvendt til migræne, og nogle af præperaterne virkede. Men ifølge min læge er det meget forskelligt hvordan man reagerer.
  Det som i sidste ende hjalp mig, var at jeg stoppede med at tage p-piller og at jeg fik mit blodtryk til at falde. Jeg bruger således kobberspiral, og bliver ikke påvirket af diverse hormoner. Det var åbenbart det som kunne gøre tricket for mig.

  Håber meget at du finder en udvej! Det burde ikke overgå selv ens værste fjende at lide af migræne!

  /mange venlig tanker Louise

  SvarSlet
 4. bruger briller til tv og bil. ingen p-piller eller andre kunstige stimulanser. ryger ikke. drikker ikke. eller, altså kun til husbehov. spiser sundt. sover pænt. dyrker ok motion. normalt blodtryk. får månedlig massage og af og til afspænding, hvilket letter på anfaldet. lige indtil næste gang det kommer. tog for første gang lægeordineret medicin og syntes jeg fik problemer med at tale? har læst om én, der fik fjernet sin øjenbrynsmuskel og derved sin migræne, men det er måske lige drastisk nok? sjovt nok sidder mit øjenbryn i en stor rynke/spænding højere oppe end det
  andet mens angrebet står på? og for at det ikke skal være løgn, så har min læge har først tid om 14 dage!!!(sku´man finde sig en anden?) mange tak for jeres kommentarer og gode råd - flere modtages med kyshånd
  rikke;)

  SvarSlet
 5. Hej Rikke. Kender det kun alt for godt med de der migræner. Jeg er dog så "heldig" at have nogen migræne piller der hjælper i løbet af 20 min. og så er den bare væk. Jeg har dem på 50mg men kan nøjes med en halv Altså 25 mg. Jeg tager dem med det samme at jeg kan begynde at ane en hovedpine nærme sig. Du har jo nok sikkert prøvet piller mod migræne, så jeg har desværre ingen mirakelkur. Julie

  SvarSlet
 6. Det lyder rigtig træls (på godt jysk) for dig. Min datter har i flere år - faktisk 12 nu jeg tænker efter- lidt af migræne. Hun er i dag tæt på de 20 og det ser ud til at hun er vokset fra de regelmæssige anfald.
  Det hjalp hende at komme til en kinesolog som også var kraniel-sakral behandler. Hun gjorde underværker, bl.a. skulle hun holde sig fra mælk og kunstige sødestoffer.
  I dag har hun nogle vidunder piller som hun tager hvis der er et anfald undervejs.

  Ved ikke om du kan bruge det til noget.Håber du snart vil få det bedre.

  Kærlige tanker Kate

  SvarSlet

Hello, Hello and welcome to the show !